Ce este Plus500?

Plus500 este o platformă de tranzacţionare online, unde poţi face tranzacţii cu CFD-uri. Cu CFD-uri poţi tranzacţiona în evoluția preţurilor de acţiuni, Forex, valori mobiliare, criptomonede, ETF-uri, opţiuni şi indici. În acest articol poţi citi mai multe despre compania Plus500.

Mai multe informaţii despre platforma Plus500

Plus500 este o platformă dezvoltată pentru speculaţii. Poţi răspunde modificărilor din piaţa financiară, pe termen scurt. Un mare avantaj al Plus500 este acela că poţi încerca gratuit posibilităţile, folosind un demo gratuit. Ţi-ar plăcea să tranzacţionezi pe Plus500, fără niciun risc, folosind un demo? Foloseşte butonul pentru a deschide un cont demo gratuit:

Ce fel de companie este Plus500?

Sediul central al Plus500 este situat în Haifa, Israel. Am vizitat biroul, de mai multe ori, şi pot spune că este unul foarte frumos. Angajaţii Plus500 pot lua pauze şi pot beneficia de facilităţile fitness. Când este cald, se pot bucura de îngheţată gratuită! 

Afacere Plus500’s este mult mai mare decât acest birou. Plus500 are birouri şi în Londra, Sofia şi Sydney. Compania este activă în mai mult de 30 de ţări şi a primit, în 2019, peste 200.000 de clienţi activi.

De asemenea Plus500 este tranzacţionabilă la bursă. Poţi deveni coproprietar al Plus500, dacă doreşti. Acţiunile sunt înregistrate la LSE sau Bursa de Valori din  Londra. Compania a plătit dividende frumuşele anii trecuţi. Prin urmare, profitul este clar împărţit acţionarilor.

biroul Plus500

Vrei să afli mai multe despre Plus500?

Vrei să afli mai multe despre Plus500? Pe plus500review.com poţi găsi câteva articole care te pot lămuri cu privire la comerţul pe Plus500: 

Istoricul lui Plus500

Plus500 a fost fondată în 2008 de către şase absolvenţi ai Technion – Institutul Universităţii de Tehnologie din Israel. La acea dată, tranzacţionările erau posibile doar prin intermediul programului lor pe calculator. În 2009, Plus500 era prima companie care a făcut posibilă tranzacţionarea cu CFD-uri, fără comision. Desigur că este foarte interesant deoarece creşte potenţialul unui randament pozitiv.

Plus500 a lansat o versiune web în 2010. Această versiune a făcut posibilă tranzacţionarea online pentru utilizatorii de smartphone-uri şi pentru utilizatorii de Mac. ETF-urile au fost adăugate anul acesta. ETF-urile sunt fonduri care urmăresc dezvoltarea anumitor mărfuri sau indici.

Plus500 a obţinut un reper major în 2011: în acel an, compania a realizat peste 2.000.000 de tranzacţii lunare. De asemenea, tot în acel an, compania a lansat o aplicaţie care face posibilă tranzacţionarea “pe fugă”. Numărul acţiunilor tranzacţionabile a fost extins foarte mult. Aceasta permite fiecărei naţionalităţi să tranzacţioneze pe propria mândrie naţională.

În 2012 Plus500 îşi stabileşte obiectivul de a deveni cea mai mare companie de CFD-uri din lume. Pentru a realiza aceasta, s-au decis să intre la bursă în 2013. De asemenea, sunt prima companie care a introdus tranzacţionarea CFD ce are la baza bitcoin-ul. În 2014, limita magică a valorii de un miliard de dolari este atinsă. Plus500, de asemenea,  introduce un stop garantat, care-ţi permite să acoperi pierderile potenţiale ale poziţiei tale.

În 2015, Plus500 începe colaborarea cu echipa de fotbal Atlético Madrid. Opţiunile sunt introduse în 2016 iar compania asigură cum că poziţiile rămân deschise prin intermediul funcţionalităţii rollover. De asemenea, Plus500 lansează un nou trader web care rulează atât pe calculatoarele desktop cât şi pe dispozitivele mobile. 

În 2017, Plus500 începe sponsorizarea echipei de rugby « Bumbies ». În 2018, acţiunea Plus500 este inclusă în UK FTSE 250, care conţine acţiunile cu capitalizare medie de pe piaţă. Software-ul Plus500 a fost îmbunătăţit mult în 2019. Poţi efectua acum o mulţime de analize în intermediul software-ului. Poţi găsi şi indicatori tehnici pentru a găsi un moment bun de cumpărare.

Scandaluri şi probleme

Plus500 a fost pusă într-o lumină nefavorabilă în ştiri. De exemplu, în 2012 au primit o amendă în valoare de 205.128 lire sterline, pentru că nu au raportat în mod corespunzător tranzacţiile din perioada anterioară. Au rezolvat această situaţie printr-o mai bună instruire a personalului şi prin stabilirea unor mecanisme mai bune de control.

În 2015, Plus500 a blocat conturile tuturor traderilor englezi. Acţiunea Plus500 a scăzut ulterior cu mai mult de şaizeci la sută. Îngheţarea conturilor nu s-a petrecut pe seama unor considerente voluntare. Autoritatea britanică de Conduită Financiară a cerut celor de la Plus500 să facă acest lucru pentru a verifica dacă nu cumva clienţii făceau lucruri ilegale. Majoritatea clienţilor au putut avea acces la conturi, după o perioadă de două luni.

Mai târziu, în acelaşi an, Playtech, o binecunoscută companie de jocuri de noroc, a oferit  703 milioane de $ pentru toate acţiunile Plus500. Această achiziţie, în cele din urmă, nu a s-a întâmplat deoarece autoritatea de reglementare nu a fost de acord.

În 2017, au fost introduse restricţionări pe tranzacţiile cu CFD-uri, în Europa. De exemplu, efectul de levier a fost limitat la un maxim de 1:30.

Ai întrebări despre Plus500?

Mai ai întrebările legate de Plus500? Nu ezita să laşi un comentariu, mai jos, în acest articol. Vom încerca să te ajutăm cât mai repede cu putinţă!

This post is also available in: Français